Cumhurbaşkanı Erdoğan: Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirileri hakkında, "Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Bu yeni yönetim sistemine, biz parlamento kararıyla mı girdik? Yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi? Yoksa, millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Bu sistemi biz milletimize sunduk, millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU’NUN İFADESİYLE DE HAREKET EDECEK DEĞİLİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirileri hakkında da konuşan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Bu yeni yönetim sistemine, biz parlamento kararıyla mı girdik? Yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi? Yoksa, millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Bu sistemi biz milletimize sunduk, millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir. Şu anda 1 yılı geride bıraktık, eksisiyle, artısıyla her şey ortaya çıkıyor ve bundan sonraki süreçte de nerelerde ne gibi aksamalar varsa bunları da gidererek yolumuza devam ederiz. Veya böyle, akşam yat, sabah kalk bir referandum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Başkanlık sistemi ülkemizde ilk defa şimdi bizimle denenmiştir, deneniyor. Ondan önce parlamenter sistemi denedik, bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz. Sayın Kılıçdarloğlu’nun bu ifadesiyle de hareket edecek değiliz. Şu anda yola koyulduk ve yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz" dedi.

'OLAY BU KADAR BASİT'

Erdoğan, bir akademisyenin Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmesi hakkında sorulan soruyu ise şu cevabı verdi:

"Türkiye’de hangi kurum, hangi şartlar altında çalışacak, bu yasalarla bellidir. Cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsaade eder, hangi şartlar altında müsaade eder bellidir. Hangi kurum? Bu Adalet Bakanlığı’dır. Müracaat yapılmıştır, böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak da Bakanlığımız hatta ben daha da ileri gidiyorum MİT, bu çalışmalarını yaparken; kime, nasıl izin vereceğini, yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve ona göre de değerlendirmesini yapar. Onun için kalkıp da, ‘Muhalefetten şöyle, böyle ses geliyor’ buna bakmaz. Şu anda da bakanlık bununla ilgili adımını atmıştır, bu müracaatla birlikte bu kararını vermiştir. Olay bu kadar basit."

'OSMAN ÖCALAN’IN KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞINI BİLMİYORUM'

"Kırmızı bültenle aranan, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın devlet televizyonu TRT’ye verdiği röportajı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu cevaplayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Doğrusu ben, Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi de böyle bir program yapmışsa, bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben, o kurumdaki arkadaşlarımın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum. Bu konularda da kendilerine güveniyorum. TRT Kürdi’yi kurarken kimse bize, ‘Niçin TRT Kürdi’yi kurdunuz?’ demedi. TRT Kürdi’yi kurduğumuza göre, burada da TRT’yi yönetenler, bütün hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, adımlarını atarlar ve TRT Kürdi’nin reytingini yükseltmeyi de düşünür, ülkeye neyin, nasıl faydalı olacağını da düşünür, buna göre de adımını atar. Buna göre de adımlarını atmışlardır."


 

Diğer Haberler