Talat Eyüp ENSARİ

DEVE MİSİNİZ, KUŞ MUSUNUZ?

Ünlü yazar Tarık Buğra'nın 'Yağmuru Beklerken' romanında şu pasaj yer alır;  "Merak öğrenmek ister, öfke hesap sormak ister, burukluk ilgi ister." Romanda Anadolu'da benzerlerinden hâllice bir avukatın siyasete atılmasını ve sonrasında gelişen olaylar anlatılmaktadır. Yabancısı olduğu siyasete girerken insanların tavırlarının nasıl değiştiğini gören avukat Rahmi'den yukarıdaki tespiti duyarsınız.

Yazarın yıllar önce kaleme aldığı tespit günümüzde de geçerliliğini koruyor. Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kala siyasetin gündemi sürekli değişiyor. Meraklılar ve öfkeliler de değişen gündemden haberdar olamadığı veya yanlış gözlükle doğruyu okumaya çalıştığı için sürekli ofsaytta kalıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimler için çalışmalarını ülkemizin tüm bölgelerinde düzenlediği bölge istişare toplantılarıyla başlatmıştır. Yerel seçim için hazırlıklara başlayan ilk siyasi parti olmuştur. Bununla birlikte seçim taktik ve stratejileri de en küçük ölçekle dahi belirlenmiştir. Bu kapsamda MHP Kayseri İl Teşkilatı da haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamlamıştır. Cumhur İttifakı ruhuna herhangi bir aykırılık olmadan, belirlenen stratejik planlama dahilinde Kayseri'nin merkez ilçelerinden en az birini alabilmek çabasıyla gerekli çalışmalar yapılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, sadece Talas, Kocasinan değil; Kayseri'nin tüm belediyelerinde aday adayı çıkaracaktır. Tüm hazırlıkları da bu yöndedir. Parti mekanizmasında hiyerarşik zincir çerçevesinde il başkanı da milletvekilleri de genel başkan yardımcıları da her gelişmeden haberdardır. 'Lider-doktrin-teşkilat' eksenli bir parti olan MHP'de nihai kararı genel merkez verecek ve her teşkilat mensubu da bu karara harfiyen uyacaktır. Buraya kadar ki izah ettiğimiz kısım meraklıları içindi.

Gelelim aklınca hesap sormak isteyen öfkelilere.. Demokrasilerde eleştiri de değerlendirme de doğaldır. Hakarete varmadığı sürece kabul edilebilir. Fakat kendi karın ağrısını, kuyruk acısını morfinle bastırıp mikser vazifesini üstlenenler hak ettiği silleyi yiyecektir. İster gazeteci, ister siyasetçi olsun kimse MHP'nin il başkanını, milletvekilini kendi kafasında kurduğu paranoyak fikirimsilerle itham edemez. Kimsenin buna kalibresi, çapı yetmez. Hem başka bir siyasi oluşuma partizanlık yapacaksınız hem de güya mesleğiniz itibarıyla MHP'ye dil uzatacaksınız. Gidin kendi mahallenizde saçın fitnenizi… Ya partizan gömleği giyin ya da meslek gömleği.. Deve misiniz, kuş musunuz kararınızı verin.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tarihini bilmeyenler, kurumsal işleyişinden bihaber olanlar hatta ve hatta "Kamuoyu önünde boy gösteriyoruz bari yakın Türk siyasi geçmişini öğrenelim" demekten bile aciz cahiller sürüsü çıkacak MHP'ye öyle olmaz böyle olur diyecek! 54 yıllık geçmişiyle nice tefrikalardan, tuzaklardan sıyrılan bu hareketi eleştirmek, kala kala ihtiraslarının kölesi olmuşlara mı kalmıştır?

Son grup toplantısında Milliyetçi Hareketi lider Devlet Bahçeli "Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz, anlasa da anlatmaya takatleri yetmez, yetemez. Milliyetçi Hareket Partisi tufeyli değildir, yancı değildir, ufakçı değildir, ulufeye talip değildir, ikbale meraklı değildir; Türklüğün, Türkiye’nin ve Türk milletinin serdengeçti şuuru, son kalesi, tüm çareler tükendiğinde düşmana sıkılacak son kurşunudur." sözleriyle tanımlamış ve izah etmiştir.

Develer ve kuşlar… MHP'den hiçbir şey anlamıyorsanız bari Salı günü parti grup toplantısında verilen 'Devlet dersi'ni dinleyin.

Diğer Makaleler