Diyanet'in soruşturma başlattığı vaize Kayserili avukattan dolaylı destek!

Yüzlerce yıllık Türk yurdu Hatay'ın Arap yurdu olduğunu ve Fransız işgali altında daha iyi yönetildiğini vaazında dile getiren Halil Öztürk'e Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söylemlerinden dolayı dava açmıştı.Kayseri Barosu avukatlarından Emir Akpınar ise bu skandal sözleriye meşhurlaşan Konakçı'ya Özdağ'ın hakaret ettiği iddiasıyla 3 kuruşluk tazminat davası açtı.

Vaizin söylediği sözlerden çok itibarının düşmesine seyirci kalamayan Akpınar İstanbul Anadolu 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, 0.03 kuruşluk manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesi talep edilerek, "Yukarıda belirtilen yasal düzenlemeler, ilgili kanunlardaki manevi tazminat hükümleri ve Yargıtay İçtihatları bir arada değerlendirildiğinde; müvekkil şahsına yöneltilen hakaret sonucunda şahsi hak tecavüzü yaşanmış, toplumsal itibarı zedelenmiş, haksız ve hukuka aykırı ağır hakaretlere maruz kalmış, bu nedenle büyük bir acı ve üzüntü yaşamış, toplum içinde küçük düşürülmüş ve onuru incinmiştir.

Bu sebeple ilgili yasal hükümler gereği sorumluluğu olan davalı aleyhine manevi tazminat talebi kaçınılmaz hale gelmiştir. Müvekkilin karşılaştığı haksız fiil nedeniyle, 10 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiz dahil olmak üzere 0,03 TL'lik manevi tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesi, yargılama masrafları ve vekalet ücretinin davalıya yüklenmesi talep edilir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Kayserili avukat Akpınar'ın hukuki hamiliğini üstlenmeye çalıştığı Konakçı'ya Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler