ERCİYES HOLDİNG :‘KÜLTEPE TANITMAKTAN GURURLUYUZ’’

DÜNYA TARİHİNİN AYDINLATILMASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN KAYSERİ’DEKİ KÜLTEPE KANİŞ/KARUM’UN TANITIM SPONSORLUĞUNU ÜSTLENENv ERCİYES ANADOLU HOLDİNG, KAYSERİ VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ ,TMSFBAŞKANI MUHİDDİNGÜLAL VE ÇOK SAYIDA BASIN MENSUBUNUN KATILDIĞI TANITIM TOPLANTISINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI.

Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihi bölgesi olan , Asur ticaret kolonisi Kültepe, Kaniş-Karum'un restorasyon çalışmalarına sponsor olan Erciyes Anadolu Holding’te bir etkinlik ve basın toplantısı düzenlendi. Anadolu Erciyes Holding’inde yönetimini yapan  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun yönetim kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "Kültürel miraslarımıza destek olmayı son derece önemsiyoruz. Kayseri’nin sportif ve kültürel yaşamına katkımız sürecek " dedi.
Erciyes Anadolu Holdingin Organize Sanayi Bölgesindeki merkez binasında düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı,İstanbul’dan gelen spor yazarları ve Turkuaz Medya grubu yöneticileri  ile birlikte protokol  mensupları ve gazeteciler katıldı.


Türkiye'nin çok büyük zenginliklere sahip olduğunu ve hedeflenen turist sayısına ulaşmak için bu zenginliklerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Vali Şehmus Günaydın, "Bizler Türkiye olarak, çok büyük zenginliklere sahibiz. Bugün Anadolu'nun her tarafına baktığımız zaman, keşfedilmemiş birçok yer olduğunu görüyoruz. Turizmde hedeflediğimiz 70 milyon turist sayısına ulaşabilmemiz için, sahip olduğumuz bu değerleri harekete geçirmemiz ve ortaya çıkarmamız lazım. Kayserimizde de Kaniş - Karum olarak bilinen bölge yaklaşık 4 bin yıllık tarihi ile çok önemli bir eser. Ben, siyasal bilğiler fakültesinde ekonomi okuyan birisi olarak söyleyebilirim ki, uluslararası ticaretin yapıldığı ilk bölge olarak birçok yer söylendi. Ama, bunların arasında Anadolu'da en önemli bölge Kaniş - Karum'dur. İnşallah başka programlarda da bir araya geliriz. Ülkemiz için önemli değerlerden olan ve Erciyes Anadolu Holding'in sponsorluğunda yapılacak olan bu tanıtımla da ülkemize ve milletimize önemli katkılar sağlarız" diye görüşlerini dile getirdi
70 yıldır  kazı çalışmaları süren , ancak istenilen seviyeye  ödenek yokluğundan bir türlü  gelmeyen Kaniş - Karum  kazısının Erciyes Anadolu Holding katkılarıyla hak ettiği yere geleceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, "Bizlerin burada sık sık başını ağrıttığımız Erciyes Anadolu Holding'in çok değerli CEO'su Alparslan beye çok teşekkür ediyorum. Burada Kayserimizin hak konumda olmasını desteklemek için, bu güzel ve anlamlı çalışmanın yapılmasında emeği geçen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kültepe, Kaniş - Karum çalışmalarımız şehir merkezimize 24 kilometre uzaklıkta ama aslında önceden Kayseri'nin merkeziymiş oralar. Bulunan tabletler paylaşılıyor ama 70 yıldır çalışmaları süren ve arzu ettiğimiz seviyeye gelmeyen bu çalışmanın gerek valilik, gerek yerel yönetim ve özellikle de Erciyes Anadolu Holding katkılarıyla hak ettiği yere gelme iradesini göstereceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.


TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da , "Bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek başlamak istiyorum sözlerime. Biz. Erciyes Anadolu Holding Yönetimi olarak, Kültepe, Kaniş - Karum gibi tarihi bir olaya katkı sağlıyor olmaktan son derece memnunuz.  Holding yönetimi olarak gerek sporumuza gerek kültürel ve tarihi mirasımıza destek olmaya devam edeceğiz. Biz bu destekleri son derece önemsiyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Daha sonra medya mensuplarının  soruları yanıtlayan TMSF Başkanı Gülal çalışmalarla ilgili olarak, "Erciyes Anadolu Holding Kayseri'nin bir markası. Dolayısıyla Kayseri'de markaların tanıtımını çok önemsiyoruz. Bu süreç içerisinde de desteğimiz her zaman olacak. Biz burada yapılan çalışmaları çok iyi bir noktaya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
Kayseri protokolü ve konuklar ile gazeteciler, Kayserispor teknik direktörü Bülent Uygun, sarı kırmızılı oyuncular Mensah, Adebayor ve Emre'de kente 25 kilometre mesafedeki Asur ticaret kolonisi Kültepe'ye giderek burada kazı çalışmalarını yürüten  Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu'ndan bilgi alıp, A haber Spor kanalındaki tanıtımda konuşmalar yaptılar

Diğer Haberler