Erciyes’te otelin temelini bakanlar atacak

 

Erciyes’te inşa edilecek ve Kayseri’nin en çok yatak kapasitesine sahip olacak XperiaMountainResort Erciyes Ski Sport&Spa Otelin temeli Cuma günü 2 bakanın katılımı ile atılacak

Türkiye’de kış turizminin amiral gemisi haline gelen Erciyes’te turizm yatırımları devam ediyor. Erciyes’in  Develi Kapı bölgesinde yaptıracağı 5 Yıldızlı Otel, 22 bin metrekare alanda, 302 oda ve 600 yatak kapasitesi ile misafirlerini ağırlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes dağındaki tesislerin Kayseri Erciyes A.Ş tarafından işletildiğini, Erciyes’in kent merkezine çok yakın mesafede olmasından dolayı, yapılan yatırımlar kış turizmine hizmet etmenin yanında, şehrin  tamamına da katkı sağlayacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından temeli atılacak olan Xperia Otellerinin Alanya’da da otelleri bulunduğunu belirten başkan Memduh Büyükkılıç "Alanya’dan bir otel zincirinin şehrimizde yatırım yapması bizleri sevindirdi. Otel, inşaatı tamamlandığında Kayseri’nin en çok yatak kapasitesine sahip konaklama tesisi olacak. Erciyes’in Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Turizm Merkezi olmasından dolayı Erciyes’e yatırım yapan girişimcilere Bakanlıkça teşvikler veriliyor. Bu vesileyle tüm yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz" dedi.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı’da "Erciyes ülkemizdeki en önemli kış turizm destinasyonu haline geldi. Dağımız artık bütün dünyada biliniyor. Erciyes'te otellerimiz misafirlerin taleplerini karşılamakla yetersiz kalıyor. Otel yatırımcılarımız da Erciyes’teki potansiyeli gördü ve yatırım yapmaya başladılar. Şu anda Erciyes Dağı’nda birçok otelin inşaatı devam ediyor. Xperia Otelleri de  Cuma günü temel atarak, inşaata başlayacak. Bu proje Erciyes’in doğasına ve yapısına uygun olarak yapılıyor. Dağımıza yakışan ve değer katan bir otel olacak. Burada, Erciyes’e katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.
 

Diğer Haberler