Gelecek Partili Aslan, “13’üncü Cumhurbaşkanı kesinlikle 6’lı masanın göstereceği adaydır”

 Gelecek Partisi Kayseri il Başkanı Zülküf Aslan, ülke gündemini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’ye yapacağı ziyareti ve seçim sürecini değerlendirdi. 
 
KayseRadar ve RadyoRadar ortak yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olan Gelecek Partisi Kayseri il Başkanı Zülküf Aslan, sunucu Salih Zeki Çetin’in sorularını yanıtladı.
Sürekli olarak mahalle gezilerinde olduklarını belirten Aslan, “Halk enflasyonla mücadele ediyor. Evini geçindirmenin derdinde. Bizde dün Fevzioğlu Mahallesi’ndeydik. Ondan önce Sancaktepe’ye gittik. Sürekli olarak geziyoruz. İnsanların 3 tane sorunu olduğunu çok net söyleyebilirim. Malumunuz ilki ekonomi, evi geçindirmenin derdi. İnsanlarımız karnını doyurmaya çalışıyor, hükümet etkisi altındaki medya ile de bunları duyurmamaya çalışsa da realiteleri değiştiremiyorlar. Hukuk ve adalet rafa kaldırılmıştır. Hukuk ve adaletin olmadığı yerlerde insanlar umutsuz olurlar. Kariyer sahibi olanlara karşı bir saldırı var. Avukatlara karşı, doktorlara, öğretmenlere karşı bir saldırı var. Bu insanlara düşman olmakla siz bir şey yapamazsınız. Devletimiz, ülkemiz kaybeder. Bu insanlar kalifiyeli insanlar” ifadelerinde bulundu.
 
 
'CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFSIZ OLARAK KAYSERİ'YE GELMİŞ OLSAYDI'
 
Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Aslan, “Cumhurbaşkanımızın 2 sıfatı var bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olma sıfatı. Diğeri ise bir siyasi partinin genel başkanı olma sıfatı. Cumhurbaşkanımız tarafsız olarak Kayseri’ye gelmiş olsaydı. Biz dahil herkes giderdi ve büyük bir sevgi gösterisinde bulunurdu. Ancak Cumhurbaşkanımız devletin imkân ve makamını kullanarak, Kayseri gibi diğer illere gidiyor. Ve orada siyasi partinin propagandasını yapıyor. Bu etik değildir. Eşitliğe ve hukuka aykırıdır. Benim verdiğim vergi ile geliniyor. Ve bize hakaret ediliyor. Burada çok acı bir tablo var. Biz diyoruz ki Cumhurbaşkanı makamının tarafsız olması, politika ve siyasetten ari olması gerekir. Cumhurbaşkanımız meydana gelecek ve Millet İttifakına hakarette bulunacak. Biz hakaret dilini hiçbir zaman kullanmayacağız. Cumhurbaşkanımız söylüyorsa o onun takdiridir, biz eleştiriyoruz” diye konuştu. 
 
‘AK PARTİ YÖNETİMİNİN İNSANLARI YANILTABİLECEĞİ YÖNTEMİ KALMADI’
Gelecek olan seçimde seçilen Cumhurbaşkanının kendi adayları olacağını belirten Aslan, “13. cumhurbaşkanı kesinlikle 6’lımasanın Millet İttifakının göstereceği adaydır. Bunu şu an ki seçim havasından çok net görüyorum. Çünkü artık Ak Parti yönetiminin insanları yanıltabileceği yöntemi kalmadı” ifadesinde bulundu.

Diğer Haberler