İŞTE KS ‘DAKİ YENİ İSİMLER ( Oktay ENSARİ YAZIYOR)

İŞTE KS ‘DAKİ YENİ İSİMLER ( Oktay ENSARİ YAZIYOR)

Kayserispor’da 30 Kasım’da Türkiye’nin ilk süper lig kulübü  kadın başkan adayı  Berna Gözbaşı  tarafından  oluşturulacak yönetim, Kayserispor’un son 10 yılına damga vuran eski başkanlardan Recep Mamur ile Erol Bedir’in yönetimlerindeki tecrübeli isimlerle, Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti’den Genelbaşkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, MHP’den ise milletvekili Baki Ersoy’un üzerinde uzlaşacakları isimlerden oluşacak. Yani bir ölçüde Kayserispor ‘un yeni yönetimi , kim ne derse dersin, ister yalanlasın ister, bunlar yakıştırma desin, görünen o ki ,  iş insanı Berna Gözbaşı başkanlığında, Kızılderili deyimiyle savaş baltalarını toprağa gömen,barış çubuğu içip, sarı kırmızılı kulübün içinde bulunduğu durumdan bir an önce kurtulmasını amaçlayan  Ak Parti-MHP, Mamur-Bedir kolisyonundan oluşacak.
Gelelim, muhtemel isimlere… Büyükşehir Belediye başta olmak üzere ilçe belediyeleri yeni yönetimde temsil edilmeyecek ama mali konuda  Kayserispor yeni yönetimi  şimdiye kadar olanın dışında desteklenecek. Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsasına, şimdilerde takım oyununa dahil olan Organize Sanayi Bölgesi de birer isim verecek. Kayserispor’da Cuma namazı sonrası yapılan toplantıya ilk kez Tahir Nursaçan’ın da katılması bunun en somut kanıtı…Mevcut yönetimden  Mustafa Gülsoy,Mustafa Tokgöz, Süleyman Akın,İsmail Çöl,Orhan Taşçı  yeni yönetimde ‘’devam ‘’ edecek isimler arasında sayılıyor. Erol Bedir’in kardeşi Naci Bedir’in de adı telafuz ediliyor. Gelelim, Recep Mamur ve Baki Ersoy  tarafına… Yeni yönetimin şekillenmesinde önemli rol oynayan  milletvekili Ersoy ile eski başkan Mamur’un Türker Horoz, Sedat Kılıç, Latif Ersoy, Yücel Şahin, Rifat Pehlivan, Ahmet Yıldız’ı önerdikleri ileri  sürülüyor. Gelelim Berna Gözbaşı’na… İsimler konusunda ön yargılı değil. Birleştirici bir yönetim peşinde… Türkiye’nin dört bir yanından daha şimdiden tebrik telefonları geliyor.  Siyaset, spor ve ekonomi  çevrelerinde  Kayserispor başkanlığına bir kadının önerilmesi ve  gayri resmi olarak 30 Kasım öncesi seçil gözüyle bakılması, şaşkınlık yarattı. Kayseri gibi bir Anadolu kentinde, işy kadını Berna hanımın, erkek egemen bir yönetime başkan olarak gelecek olması, Kayseri’ye bakışı değiştirdi… Berna Gözbaşı’nın yönetiminde bir veya iki kadın yönetim kurulu üyesi de olacak. Bu isimler arasında is adamı Mehmet İlgü’nün başarılı iş insanı kızı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tugba İlgü’nün de adı anılıyor.
Haaa, unutmadan yazayım, Berna Gözbaşı’nın Türkiye’nin önemli ekonomi kurulu DEİK İcra kurulundaki en yakın arkadaşı Ebru Özdemir, halen  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in kızı… Yani   TFF başkanın kızıyla Berna hanım kanki… Daha şimdiden Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Kulübü başkanı DEİK eski yöneticisi Ali Koç,  Kayserispor’un kadın başkan adayını şimdiden kutladılar, başarı dilediler, Türkiy.e’de bir ilke imza atan Berna Gözbaşı’na destek vaad ettiler. Bunlar güzel gelişmeler… Kayseri kentinin kenetlenmesini, ortak değer ve şehrin markası olan Kayserispor’da bir kadınının başkanlığında  birleşmesini  artık sarı kırmızılı oyuncuların göstermesi gerekli. Zira, para para diye tutturan Kayserisporlu futbolculara öncelikle bu kulüpte kimin parası kalmış diye sorduktan sonra, çıkın oyununuzu oynayın, gerisi zaten gelir… Siz, kazanmaya,formanızı sonuna kadar terletmeye kafa yorun yeter…

Diğer Haberler