İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Kaya: Belediye İstihdam Sağlayıcı Adımlar Atmalı

İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Suat Kaya, yaptığı yazılı açıklama ile Talas Belediyesinin istihdam alanları oluşturması gerektiğini duyurdu.

İYİ Parti Talas İlçe Başkanı Suat Kaya'nın yaptığı yazılı açılama şu şekilde;

Günümüzde yaşanan derin ekonomik krizin başlıca sorumlusu siyasiler ve siyasi iktidarın yanlış, betona dayalı ekonomi politikalarıdır. Mevcut durumda özellikle ilçemiz Talas'ta yukarı mahallelerimiz başta olmak üzere Belediye eliyle istihdam alanları yaratılmalı. Talas'ın demografik yapısı, coğrafi yapısı dikkatle ele alınarak ilçemizdeki işsiz gençlerimiz için ivedilikle bir yol haritası hazırlanıp hayata geçirilmelidir.  Bu konuda ilçemizde faaliyette bulunan Siyasi Partiler, Esnaf Odası, Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi vs gibi ilgili kurumlar ile Mahalle Muhtarları ve Talas'ın kanaat önderleri bir araya gelmelidir.

 Talas'ın kaynakları ile kendilerine meşru yollardan servet edinmiş tüm iş adamlarının da  bu konuda desteği talep edilmelidir.  Bu konuda duyarlılık göstermek öncülük etmek en başta seçilmiş belediye başkanına ve biz siyasilere düşmektedir.  Elbette ilçemize devasa sanayi tesisleri veya fabrikalar kurulmasını beklemiyoruz fakat tarım ve hayvancılık, esnaf faaliyetleri, küçük çaplı üretim atölyeleri, ilçenin tarihi ve turistik alanlarının değerlendirilmesi gibi öngörülebilir ve hemen hayata geçirilebilir istihdam alanları oluşturulmasını ülke ekonomisinin içerisinde bulunduğu bu kriz içerisinde önemli buluyoruz.  Bu konuda atılacak her türlü adımı destekleyeceğimizi şimdiden beyan ediyorum

Diğer Haberler