Kayseri Tabip Odası Başkanı Per açıkladı: "Kayseri'de koronavirüs tedavisi gören hekimler var"

Hunat TV ekranlarında her Pazartesi günü yayınlanan "Haftanın Yorumu" programına bağlanan Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per yaptığı açıklamada kentimizde koronavirüs tedavisi gören hekimler olduğunu açıkladı.

Kürşat Açıkgöz ve Talat Eyüp Ensari'nin haftanın öne çıkan olaylarını Hunat TV'de yorumladığı programa telefonla katılan Başkan Per "Kayseri'de koronavirüs testi pozitif çıkan 7-8 hekim arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın durumları iyi ve tedavileri devam ediyor. Vatandaşlarımızın panik yapmasını gerektiren bir durum ancak kesinlikle tedbiri elden bırakmamak lazım. Kayseri'de koronavirüs tanısı konmuş veya şüpheli olarak nitelendirebileceğimiz 700'e yakın hasta var. Yaklaşık 20 hastamızında vefat ettiğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

Türkiye'nin aldığı önlemler sayesinde oldukça başarılı olduğunu ifade eden Hüseyin Per "Tek sıkıntımız ilk giden umrecilerle ilgili oldu. Onun haricinde okulların ve kafelerin kapatılması, maçların yasaklanması, camilerde namaz kılmanın yasaklanması gibi önlemler çok yerindedir. Dünyaya baktığınız zaman ABD, İtalya, İspanya ve Fransa'nın sağlık sisteminin çöktüğünü görüyoruz. Ama çok şükür Türkiye bu anlamda gerek sağlık ekipmanları olsun, gerekse sağlık cihazları olsun herhangi bir eksiği bulunmayan bir ülke. Bu anlamda birçok ülkeden daha iyiyiz." dedi.

Diğer Haberler