“Kayseri, tarım ve hayvancılık üretiminde Türkiye’nin önde gelen illeri arasında”

Kayseri Ticaret Borsası’nın, Kayseri’nin gıda ve tarım ürünleri piyasasının düzenlenmesi, bu ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi ile başlayan hikâyesi, yarım asrı geçmiş durumda.İlimiz, tarım ve hayvancılık ürünleri üretiminde ülke çapında en üst sıralarda yer almaktadır. 2018 yılında göreve geldiğimizde, Kayseri Ticaret Borsasının yapacağı çalışmaların sadece Kayseri’nin gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne hitap etmesinin yeterli olmayacağını belirtmiş ve ortaya yeni bir vizyon koymuştuk. Bu vizyon doğrultusunda ve geniş katılımlı çalışmalar neticesinde; Kararlı ve sistemli bir şekilde dört yıl boyunca stratejik planlamamızın gerekliliklerini yerine getirdik. Şimdi geldiğimiz noktada, çok daha tecrübeli, ne yapılması gerektiğini çok daha iyi bilen bir yapıya kavuştuk.

Üyelerimizin dijital teknolojiyi daha fazla hayatlarının içerisine entegre etmesi için gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile de üye odaklı bir stratejik plan oluşturma konusuna özen gösterdik.Bu vizyon ile hazırladığımız 2023 – 2026 Stratejik Planımızın başarıyla uygulanması için iş programlarının her yıl güncelleneceği dinamik bir sistem oluşturduk. Böylece heyecanımızı her sene yeni baştan tazeleyecek, Kayseri ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.

İktisadi başarının yolu, hedef belirleme planlama ve bu hedef ve planlar doğrultusunda çok çalışmaktan geçer.Stratejik planımızdaki vizyon projelerimizi gerçekleştirirken üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak ülkemizin ve bölgemizin 2026 hedeflerine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışacağız.Ticaret Borsaları üretici, tüketici ihracatçı ve sanayiciye piyasa ekonomisi ortamında dinamik ve rasyonel bir ortam hazırlayan bulundukları ilin, bölgenin ve ülkenin sosyal kalkınmasına ve ekonomisine sayısız faydaları olan kurumlardır.

Borsamızı önümüzdeki periyotta; Meclisimiz, Yönetim Kurulumuz, idari kadromuzun gayretleri ve üyelerimizin desteği ile İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde yapılan proje ve faaliyetlere öncülük eden gösterilen saygın ve etkin bir kurum haline getireceğiz. Borsamız, her geçen gün birikimini artırarak kendi dinamiklerini yeniden keşfederek, şehrin hayallerini gerçekleştirme noktasında payına rolü en iyi şekilde icra etmeye çalışmaktadır.2023 yılının Borsa’mıza, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Diğer Haberler