KAYSERİ TELGRAF 1 YAŞINDA..

KAYSERİ TELGRAF,1 yıl önce ellerimizde doğdu…

Bu dijital ve basılı gazetemize 45 yıllık gazetecilik deneyimimizin birikimlerini kattık.

Dudak bükenler oldu, çağın gereği olan ve geleceğin medyasını oluşturacak gazetemiz KAYSERİ TELGRAF’a…

Kimileri küçümsedi, kimileri de sanki pastalarından pay alıyormuşuz veya gazetecilik mesleği babalarından miras kalmışçasına tekerimize takoz koymaya kalktı.

Arkasına sermaye veya gizli ortaklar almış, şartsız şurtsuz, onların kılıcını sallayan, ülkenin, Kayseri’nin gerçekleri yerine kendi çıkarlarını göz önünde tutan, dağdan gelip bağdakini kovar misali , Kayseri’yi kendileri yönetiyor havasında, kasabanın şerifi rolüne soyunmuş, gazetecilik dışında her tarakta bezi olan bir güruh, kıskançlık krizi içinde önümüzden, arkamızdan konuştu. 

Bağımsız ve bağlantısız, arkasında  sermaye, siyasi bir güç ve iş insanı bulunmayan, sadece aldığı ilân ve reklam gelirleriyle ayakta duran gazetemizi, çeşitli ortamlarda karalamaya, engellemeye kalkanlar oldu.

'Rızkı veren Allah'tır'diyerek bunları ciddiye almadık, alamazdık… Ancak bu olgunluğumuz ekmeğimize el uzatanlara karşı kayıtsız kalacağımız, susacağımız anlamına  gelmesin. Böyleleriyle sonuna kadar mücadele ederiz, hem de anladıkları dilden.

Bizim devletimizin, milletimizin ve vatanımızın karşısında işimiz olmaz. Ayrıca, akçeli işlerle 'sahibinin sesi' anlayışıyla da işimiz olmadı, olamaz.

Devletin tüm kurumlarına, STK'lara, siyasi partilere, kişilere ön yargısız ve eşit  mesafedeyiz. Birilerinin asla payandası, bastonu, koltuk değneği veya borazanı , kuklası olmadık, olmayız…

Önce 'ürküt- berkit-korkut' da sonra ranta çevir anlayışı, aldığımız meslek terbiyesi gereği bize uymadı, asla da uymaz…

Habercilik diye, tehdit, şantaj, yalan, dolan, kişi ve kurumların şahsiyetleriyle oynamak, algı yaratmak bizim kitabımızda asla yazmaz, yazmayacak…

İftira, iddia, kaynağından doğrulanmamış, dedikodu, gazetecilik mesleğinin ana kuralı olan karşı tarafın görüşünün olmadığı veya alınmadığı, algıya dayalı hiç bir habere yer vermedik.Sansasyon yaratsın diye bu tür haberlere meyil etmedik. Kişi hak ve özgürlüklerini, kişisel verilerin korunmasını namusumuz bildik.

Neler gördük neler… Laf ebelerini ciddiye bile almadık, çalıyı dolandık…

Namus abidesi kesilenlerin ne kadar namussuz, dürüstlükten söz edenlerin ne kadar alçak olduklarını gördük. Bunları belgeleriyle, şahitleriyle yazmaya kalksak, 10 cilt ansiklopedi olur.

Mesleki olgunluğumuzdan, centilmenliğimizden, efendiliğimizden, çamura taş atarsak sıçrar diye geri durdukça bizi pısırık, korkak sananlar; İlahi adaletle kendileri ve yakınlarının nelerle terbiye olduklarını, nasıl maddi ve manevi  erozyona uğradıklarını, itibarsızlıklaştıklarını, insanların bunlara sadece "Aman bu pisliğe uymayalım" deyip geri durduklarını, arkalarından ağza alınmayacak hakaretler, kötü sözler sarf ettiklerini ve beddualar yağdırdıklarını gördük…

Uzun uzadıya burada içimizden geçenleri, içimize attıklarımızı, gördüklerimizi, yaşadıklarımızı tek tek sayacak değiliz.

Bu satırları gazetemiz KAYSERİ TELGRAF’ın 1 yaşını doldurması nedeniyle kaleme alıyoruz. Biz gazeteciyiz. Bu ülkeye, bu şehre gönül vermişiz. Gazetecilik, sadece bağımsız ve bağlantısız, güvenilir gazetecilik yapmak için varız. Milli ve dini değerlere bağlı, yeri geldiğinde  toplum adına eleştiri, yeri geldiğinde övgü yapmak için varız…Yüce Yaradandan başka kimseye de borcumuz yok.

KAYSERİ TELGRAF’a yayına girdiği günden bu yana haberle, ilân- reklamla destek veren, takdirlerini bildiren tüm dostlarımıza, arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza ve okurlarımıza teşekkür ediyor, bu ilgi ve güveninize layık olabilmek için çizgimizi bozmadan medya dünyasındaki var olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Diğer Haberler