MHP Lideri Bahçeli'den teşkilatlara genelge

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim iddialarına sert tepki gösterdi. Parti teşkilatlarına genelge gönderen Bahçeli, "Türkiye'yi erken seçime sürüklemeye heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır" dedi.

Kovid-19 salgınından, ABD'deki olaylara kadar gündemdeki pek çok konuyu değerlendiren Bahçeli, erken seçim iddialarına tepki gösterdi.

"Türkiye'yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır. 28. Dönem milletvekili genel seçimleri 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır. Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgahtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur."

MHP Lideri'nin gündeminde, siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi sonrası yaşanan olaylar da vardı. "ABD ilk kez kendi coğrafyasında, kendi insanları eliyle zor duruma düşmüştür" diyen Bahçeli, ülkede sağduyunun ağır basması gerektiğini vurguladı.

 

"Ancak ABD'nin samimi ve dürüst bir muhasebeye, karanlık sicilini aklayacak, temize çıkaracak, hatta insanlığa bir özrü çok görmeyecek dirayete fazlasıyla ihtiyacı olduğu da inkar ve ihmal edilemez bir gerçektir. On yıllar boyunca farklı coğrafyalar üzerinde kanlı oyunlar kurup kaos ihraç eden, bilhassa orta doğu'da zulmü ve zorbalığı politik bir argüman olarak kullanan bu ülke geçmişini dikkatle gözden geçirmelidir."

Devlet Bahçeli, Türk milletinin hiçbir ülkenin iç kargaşa ve karmaşasına bel bağlayarak bundan siyasi, diplomatik ve ekonomik güç devşirmeye teşebbüs ve tenezzül etmediğine de dikkati çekti.

"Türkiye, Kovid-19 salgınından mütevellit çok boyutlu krizi başarı ve basiretle yönetmiştir" diyen MHP Lideri'nin hedefinde muhalefet de vardı.

"Hastalıkta iktidar arayan, sokak aralarında gelecek planlaması yapan, demokrasiye, tarihsel ve milli haklara sırt çeviren bu zelil siyaset devşirmelerinin milletimiz nezdindeki itibarları artık sıfırlamıştır. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'nin muazzam imkan ve iradesiyle devasa bir sorunu geride bırakmak üzere olan ülkemiz, yeni hükümet sisteminin kökleşip güçlenmesiyle kronik bütün meselelerini de zaman içinde çözecektir."

Son zamanlarda sosyal medyadan kışkırtıcı söylemlerin ve iftiraların yaygınlaştığını dile getiren Bahçeli, "Sosyal medya alanında yasal bir düzenleme artık mecburi bir hal almıştır" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler