OLASI YENİ KABİNEDEKİ KAYSERİLİ BAKAN KİM ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa süre içerisinde kabinede köklü bir değişiklik yapacağı iddiaları iyice güçlendi. KAYSERİ ANADOLU HABER GAZETESİ'nde yer alan habere göre; Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın yeni kabinede yıllarca başarıyla yürüttüğü Enerji Bakanlığı’na tekrar getirilebileceği konuşuluyor.

4 BAKAN GİDECEK Mİ?

AK Parti’de 31 Mart yerel seçilerinden sonra başlayan değerlendirme süreci, yeni bir kabine değişikliğine doğru gidiyor. Siyasi kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işe köklü bir kabine değişikliği ile başlayacağı ve değişimin partinin tüm kademelerine yansıyacağı konuşuluyor. Değişecek bakanlar arasında Tarım Bakanı Pakdemirli, Enerji Bakanı Dönmez, İçişleri Bakanı Soylu, Maliye ve Hazine Bakanı Albayrak’ın isimleri sayılıyor.

YILDIZ YENİDEN GELİR Mİ?

Enerji Bakanı Dönmez’in gitmesine kesin gözüyle bakılırken, yerine gelecek isimlerle ilgili de kulislerde çeşitli iddialar dolaşıyor. 60. Ve 61. Hükümette 6 yıl boyunca Enerji Bakanlığı’nı yapan ve bu görevi büyük bir başarı ile sürdüren Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın yeniden bu koltuğa oturabileceği belirtiliyor. Bakanlığı bıraktıktan sonra da parti çalışmalarını hiç ihmal etmeyen Yıldız, yapılan anketlere göre seçim bölgesinde en çok sevilen isimler arasında bulunuyor.

 

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul’un kaybedilmesi sonrası tabandan da gelen tepkilerle birlikte kabine değişikliği beklentisi üst düzeye çıktı. Kulislere yansıyan bilgilere göre en az dört bakan, koltuğu başka isimlere bırakacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çalışmaları son aşamaya getirdiği iddia edilirken, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in gidişine kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, durumu belirsizliğini koruyan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında vereceği karar merak konusu. Muhtemel değişikliklerin ardından, 2002 Kasım’ında iktidara gelmesinden bu yana AK Parti’nin kurduğu hükümetlerde altıncı revizyon hayata geçmiş olacak.

Yeni oluşturulacak kabine için birçok farklı isim gündeme getirilirken, bu iddialar arasında Kayseri’yi de yakından ilgilendiren bir isim bulunuyor. 6 yıl boyunca başarılı bir biçimde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nı yürüten Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ın, yeniden bu koltuğa oturabileceği ifade ediliyor. Bakanlığı döneminde enerji konusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında son derece önemli başarılara imza atan Taner Yıldız, kişiliği ile de Türk halkının sevgisini kazanmayı başarmıştı. Yıldız, Bakanlığı bıraktıktan sonra parti çalışmalarını hiç aksatmadı. Seçim bölgesinde de en çok sevilen isimlerin başında geliyor. Siyasi kulislerde, bu özelliklerinden dolayı Taner Yıldız’ın yeniden kabineye alınabileceği ifade ediliyor.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra başlayan “değişim” tartışmaları kapsamında, kulislerde en erken 2 hafta, en geç 3 ay içinde parti yönetiminde ve kabinede değişiklik yapılacağı konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısında, “Önümüzdeki süreçte bazı tasarruflarımız olacak” dediğinin iddia edilmesi, değişim izlenimini güçlendirdiği belirtiliyordu. Değişimin, sadece kabine ile sınırlı kalmayacağı ve partinin tüm kademelerine sirayet edeceği iddia ediliyor.

YILDIZ DOĞRULAMADI

Öte yandan halen AK Parti Kayseri Milletvekilliği görevinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız iddialarla ilgili olarak KAYSERİ TELGRAF'a "Bu konu söylentilerden itibaret" demekle yetindi.

Diğer Haberler