OSB'de adaylar konuştu

OSB Genel kuruluna Kayseri Milletvekilleri, Ak Patiden Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, CHP’den Çetin Arık, MHP’den Baki Ersoy Katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye Başkan adayları, Oda başkanları da genel kurula katılan konuklar arasında yer aldı.

Tahir Nursaçan, “ Bu ne çekememezlik”

800’e yakın sanayicinin oy kullandığı genel kurul öncesi konuşan OSB Başkanı ve adayı Tahir Nursaçan kendisi ve ekibine yapılan eleştirileri yanıtladı. Nursaçan “OSB’de para yok diyorlar. 62 milyar kasamızda paramız var. OSB, para biriktirimi yeni değil, yatırıma para harcama, proje yapma yenidir. ARGE, İnovasyon alanında beşinciyiz. OSB Tasarım merkezi takdir görmektir. Üniversite-Sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Arsa tahsislerine gelince, döneminde açık teklifle hak edenlere verilmiştir. Bu ne hazımsızlık, bu ne çekememezlik. Her icraatımıza bir eleştiri yapanları kınıyorum” dedi.

 

Nursaçan, Osmanlı odasını eleştirenlere de yanıt vererek, “Medya yaşasın yerel medya yaşasın diye makul katkı da yapılmıştır. Yapıcı eleştirilere açığız. Sorunlu insanlar şahsi ihtiraslarını OSB önüne koyanlarla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Ahmet Hilmi Kürtüncü,”OSB TV'yi kapatacağız"

OSB’de başkanlığa aday olan Ahmet Hilmi Kürtüncü ise yaptığı konuşmaya, “ Ulu çınara benzeyen OSB’ye hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Yarın geç olabilir, şimdi tam zamanı diye yola çıktım. Kayserili, köylü, şehirli ayrımı yoktur. Müze kurarsak sanayicilerimizin ürünlerini burada sergileyeceğiz” Diye başladı.

Kürtüncü, OSB’deki yönetim faliyetlerini eleştirdi. Ahmet Hilmi Kürtüncü, “En önemli projemiz israfı önleyeceğiz. OSB Atık su ücretinde indirim yapacağız. Her 3 ayda bir yeminli müşavirle hesap verip, OSB TV’yi kapatacağız. Enerji maliyetlerini azaltacağız. Endüstriyel sanal fuarlar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Kürtüncü, en fazla 2 dönem başkanlık yapacağını OSB TV’ye, Spor Klubüne destek olmayacaklarını belirtti.

Diğer Haberler