ÖZDEMİR DEVELİ'Yİ TBMM'DE SORDU

Kayseri ili Develi ilçesi Çataloluk Mahallesi içerisinden geçen İkiz deresinin zaman zaman taşkınlara neden olduğunu, köy sakinlerinin tarla ve arazileri ile beraber mahallenin mezarlığının da bu taşkınlardan zarar gördüğünü vatandaşların ilettiğini belirten MHP’li Özdemir, bu sorunu meclis gündemine taşıdı. Özdemir, ayrıca mahalle sakinlerinin kendi tarlalarına ulaşmak için bu dereyi geçmek durumunda olduklarını ancak dere üzerinde köprü bulunmadığı için mağduriyet yaşandığı ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, vatandaşların ifadesine göre yapılan ıslah çalışmalarının yeterli olmadığı ve yağışlarla yapılan ıslah çalışmalarının hemen bozulduğunu belirten Özdemir, “Yapılan ıslah çalışmalarının daha etkili olması için başka yöntemlerin uygulanması veya derenin bazı bölgelerinin beton kanal şeklinde yapılması daha uygun olacaktır.” ifadelerini kullandı.MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir yaptığı açıklamalardan sonra, Bakan Bekir Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

Bu zamanda kadar içinden geçen bahse konu olan derenin ıslahı ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Islah çalışması yapıldıysa yürütülen faaliyetler hangi kapsamda olmuştur? Neden aynı derede taşkınlar zaman zaman olmaktadır? Anılan dere üzerinde taşkınların yaşanmaması için hangi tedbirler alınacak ve ne tür çalışmaların yapılması planlanmaktadır? Yöre sakinlerinin ve bilhassa çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için aynı dere üzerine köprü yapılması planlanmakta mıdır?

 


 

...

Diğer Haberler