Özhan: "Kayseri’ye Doğu Türkistan Özgürlük Anıtı dikilmeli"

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Erhan Özhan yazılı bir açıklama yaparak Kayseri'ye Doğu Türkistan Özgürlük Anıtı dikilmesini istedi.

Özhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "5 Temmuz 2009 Tarihinde başlayıp 3 gün süren katliamda Doğu Türkistanlı yüzlerce din ve soy kardeşimiz katledildi. Tarihe Urumçi Katliamı olarak geçen bu hüzün verici olaylarda Şehit olanları rahmetle yad ediyorum. 1949 yılında Doğu Türkistan’ın Çin devleti tarafından işgal edilmesiyle başlayan esaret; katliamlar, baskılar, tacizler, asimilasyon politikaları ve günümüzde artarak devam eden bir zulüm silsilesi ile bir coğrafyaya adeta kan ağlatmaktadır.

Bu vesile ile bir teklifimi Belediye Meclisimizin ve halkımızın takdirine sunuyorum. 
 
Manevi coğrafyamızın dört bir köşesinden ve Doğu Türkistan’dan yüz binlerce insana herzaman evini ve gönlümü açmış örnek bir şehir Kayseri. Kayseri onlar için misafirlik değil; evdir, yurttur, memlekettir.
 
Eşine benzerine az rastlanır bir millet şuuru ile kardeşliğini, hemşehriliğini harmanlayan Kayseri; soydaşlarımızın yaşadığı ızdırapları, vatanlarının işgal altında olduğu gerçeğini geçmişten geleceğe bir şuur abidesi olarak ölümsüzleştirmelidir. 
 
Doğu Türkistan Özgürlük Anıtı Kayseri’nin belirgin bir noktasına inşa edilmeli, yaşanan ızdırap unutulmamalı ve geleceğe dair milli umutlar yaşatılmalıdır. 
 
Teklifimizi önce millet vicdanına, daha sonra her daim soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin yanında tavır alan Belediye Meclisimize havale ediyorum."

Diğer Haberler