Talat Eyüp ENSARİ

TABELA MİLLİYETÇİLİĞİ

Öncelikle tüm okuyucularımızın geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik etmek istiyorum. Cenab-ı Allah sağlıklı ve huzurlu bayramlara ulaşmamızı nasip etsin.

Gelelim yerel seçimlere… 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde ülke genelinde bakıldığında birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu.

CHP uzun yıllardır süren mağlubiyetler silsilesini lehine çevirmeyi başardı. Adalet ve Kalkınma Partisi birden fazla etmenden dolayı ilk kez kaybeden tarafta yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi ise ülke genelinde aldığı yüzde 16,6 oy oranı ile oylarını yükseltmiş oldu. Kayseri ile ilgili değerlendirmelerimizi nasipse önümüzdeki yazılarımızda paylaşacağız. Seçimlerin bir kez daha devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Seçim değerlendirmelerini yaparken CHP'nin izlediği politikalardan çok tepki oylarını topladığını söylersek hata etmemiş oluruz. Muhakkak ki genel başkan değişikliğinin etkisi olmuştur. Fakat Özgür Özel'in de hâli hazırda uzun yıllardır parti bünyesinde görev yapan bir isim olmasını göz önünde bulundurursak, bu etkinin oldukça kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bir hakkı da teslim etmek gerekir ki CHP'nin bugünkü başarısının altında Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun yıllardır 'CHP'yi tüm kesimlere açma' projesinin yattığı da bir gerçektir. Bu politikaları her ne kadar tasvip etmesekte belli kesimlere temas edildiği görülmektedir.

Öte yandan Kılıçdaroğlu döneminde kapalı kapılar ardında HDP-DEM ile yapılan görüşmeler Özgür Özel döneminde ayan beyan yapılmıştır. Kent uzlaşısı adı altında büyükşehirlerde CHP-DEM seçimlere birlikte girmiştir. Cumhuriyetin kurucu partisi ile terörün yıkıcı partisinin yolları yerel seçimlerde birleşmiş, kurdukları şer ittifakı ile amaçlarına ulaşmışlardır. DEM'in aday çıkardığı bazı bölgelerde CHP aday çıkarmazken, CHP'nin aday çıkardığı bölgelerde de DEM aday çıkarmamıştır. Hâl böyle iken CHP'li başkanların kazandıkları belediyelere 'T.C.' tabelası asmaları komediden öte bir anlam taşımamaktadır.

Şu bir gerçek ki hiçbir Türk vatandaşı 'T.C' ilavesinden huzursuz olmayacak, bilakis mutlu olacaktır. Fakat milliyetçilik, vatan ve devlet sevgisi tabela değiştirmekle olmaz. DEM ile yol arkadaşlığınız ve üniter devlete dair izlediğiniz politikalar safınızı göstermektedir. Kurumlardan 'T.C.' tabelaları kaldırılırken nasıl tepki gösterdiysek, tabela milliyetçiliği ile yapılan siyasi münafıklığa da bu yüzden tepkiliyiz. Her ne kadar siyasi literatürümüze eski bir genelkurmay başkanı tarafından yerleşse de unutmayalım ki her şeyin "Özde değil, sözde.." olanı evla…

Diğer Makaleler