Turkuaz Seramik sürdürülebilir büyüme hedefliyor

Turkuaz Seramik, kriz dönemlerinde gösterdiği performansı ve Türkiye'deki pek çok aile işletmesinin aksine sahip olduğu kurum kültürü ve verimli ekip çalışması ile Türkiye sanayisi için önemli bir role sahip. Şirketin kuruluşu ve bugünkü vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya, “hem şirketi geleceğe taşıyacak hem sektörümüze ivme kazandıracak hem de Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz” dedi.

“Cesur bir kararla fabrikanın temellerini attık”

“Turkuaz Seramik'i 1994 yılında, Türkiye'de ekonominin dip yaptığı bir dönemde kurduk. 5 Nisan Kararlarının alındığı, herkesin yatırım yapmaktan imtina ettiği bir dönemde, cesur bir kararla fabrikanın temellerini attık. Yıllar içerisinde hem ürün gamını hem üretim kapasitesini arttırarak ilerledik ve asıl kırılma noktamızı ise 2008 yılındaki global kriz zamanında ikinci tesisimizin temellerini atarak yaşadık. Ar-Ge, inovasyon ve sürdürülebilir büyüme planları hem şirketi geleceğe taşıyacak hem sektörümüze ivme kazandıracak hem de Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz. 9 Ocak 2018 de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 776. Ar-Ge Merkezi belgesini alarak Ar-Ge, tasarım ve inovasyon alanlarındaki faaliyetlerimize hız verdik. Geçen süreçte Turkuaz Ar-Ge Merkezi seramik, polimer, kompozit, geri dönüşüm, makine imalatı ve endüstri 4.0 uygulamaları gibi yüksek teknoloji seviyeli 10’un üzerinde projeyi başarılı bir şekilde bitirdi. Bu projeler uluslararası konferanslarda 4 bildiri ile akademik dünya ile paylaşıldı. Ayrıca vitrifiye sektörüne yönelik özgün ürün tasarım ve geliştirme faaliyetleri de yapan Ar-Ge Merkezi, ortaya çıkan yeni tasarımlar için tasarım tescilleri de yaptırdı. 1 yıl gibi kısa zamanda yoğun Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri içerisine giren Ar-Ge Merkezimiz çalışmalarının sonucunda ticarileştirmeyi başardığı özgün tasarımlı ve mat sırlı lavaboları Dubai ve Almanya’ya ihraç etmeyi de başardı. Yetkinliğimizi daha da arttırmak için laboratuvar ve cihaz altyapımızı  güçlendirme yanında nitelikli araştırmacı istihdam oranını da yükselterek ekosistemimizi  genişletmeyi hedefliyoruz...”

“Avrupa ülkelerinde Turquality desteğiyle markalaşmak istiyoruz”

Banyo ve lavabolarda bulunması gereken tüm ürünleri müşterilerinin hizmetine sunan Turkuaz, sadece Vitrifiye ürünleri değil, engelli aksesuarları, çelik örgülü bağlantı hortumları, batarya, ara musluklar ve Termostatik vanalar gibi tamamlayıcı ürünlerin satışını da gerçekleştiriyor. Özellikle mobilya üstü lavabolarda ulusal pazarda en fazla ürün gamına sahip olan firma hem enine ve boyuna hem de derinliğine yönelik en fazla ürün sunan firma özelliğini de taşıyor. Asma klozetler, duvara sıfır klozetler ve tek klozetlerde de geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Turkuaz Seramik, son yıllarda Chicago’dan Good Design, Hannover’den IF Design Award ve İstanbul’dan A Design Award ödülleri ile tasarım alanında da otoritelerden tam puan aldı. Yakın zamanda yaptığı Antibakteriyel Sır çalışmasını neticelendirip belgelendiren, özellikle okul, hastane, yolcu terminalleri ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık hizmet alanlarında kullanılması için tasarlanan yüzde yüze yakın etki sağlayan, anti bakteriyel ürünlerle, ev ve işyeri gibi özel mekânlarda da gönül rahatlığıyla kullanılabilecek tasarımları müşterilerin beğenisine sunuyor. Bosna Hersek’te, yöreye özgü ürünleri, trendleri ve moda akımlarını inceleyerek geçen yıl satış ofisi açan firma Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerdeki ihracatını da artırmayı hedefliyor. Ayrıca Almanya’da kendi ofisi ve deposu ile lojistik olarak daha iyi hizmet vermeyi ve dolayısıyla pazarda derinleşmeyi hedefliyor. Turkuaz Seramik’in en güçlü olduğu lokasyonun, yakın olması sebebiyle Avrupa olduğunu dile getiren Abidin Özkaya, “Avrupa ülkelerinde Turquality desteğiyle birlikte yeni pazarlara ulaşmak ve mevcut pazarlarda da markalaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“GES yatırımı ile 1.5 milyon doların yurtdışına gitmesini engelledik”

Turkuaz Seramik, yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettiriyor. Özkaya, 2017 yılında Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşma çerçevesinde, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak, 4 bin parçalık bir Vitrifiye grubu seramik yardımı yaparak Kayseri ve ilçelerine dağıtımını sağladıklarını ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi için bağışlanan Onkoloji Hastanesi'nin ise 2019 yılı Nisan ayı içerisinde hizmet vermeye başladığını dile getiriyor. Özkaya, "Turkuaz Seramik Ailesi olarak, gerek üretim tesislerimizde kullandığımız teknoloji gerekse enerji üretiminde kullandığı teknoloji ile bir başka sosyal sorumluluk örneğini daha ortaya koyduk. Diğer enerji üretim yöntemlerinde açığa çıkan karbon ve kükürt gibi zararlı maddeler üretmemesi, çevreci ve yeşil bir enerji üretim tekniği olmasıyla, insana ve doğaya dost bir yatırım olan Güneş Enerji Santrali ile yıllık yaklaşık olarak 1.5 milyon dolarlık bir varlığın yurtdışına gitmesini engellemiş olan GES yatırımını hayata geçirdik. Bu katma değeri milli bir bilinç ile yurtiçinde tutarak yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına da katkıda bulunacağı" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler