"Kocasinan’da fay hattı olan bölgeler yerleşime açıldı"

İyi Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık, Kocasinan ilçesinde deprem gerçeğine yönelik gerekli tedbirler alınmadığını belirterek sert tepki gösterdi.

Başkan Işık, yerleşime açılmayacağı söylenen bölgelerin Kocasinan’da yerleşime açıldığına dikkat çekerek, “Kocasinan, 30 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetiliyor. Hatırlarsanız; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerleşime açılmayacak yerleri sıralamıştı ama Kocasinan’da tarım arazileri yerleşime açıldı, ıslak zeminler yerleşime açıldı, fay hattı olan yerler yerleşime açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kocasinan herhangi bir depremde ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Tüm mücadelemiz Kocasinan’da bu sıkıntıları yaşamamak içindir. Kısa süre önce, belediye tarihinin en büyük arazi satıldı ve ortasından fay hattı geçiyor. Burada 12-13 katlı evler yapıldı” diye konuştu.

“TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ”

Depreme yönelik gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Işık, “Kayseri’de maalesef çoğunlukla ıslak zeminlere yüksek binalar yapıldı. ‘Allah korusun, Allah hayır’ etsin diyoruz ama bunun yanında da tedbir almak zorundayız. Deprem gerçeğini, Türkiye’de kimse unutmasın. Düne kadar ‘Kayseri deprem kuşağında değil’ diyorduk. Şimdi Türkiye’nin her yerinde, 7 ve üzeri depremler yaşanabileceğini biliyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda, Kamu yetkisi olan kişilerin birinci önceliği, deprem gerçeğini bilip ona göre hareket etmesi olmalıdır” dedi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA EV YAPMASI İÇİN ARAZİ TEMİN EDECEĞİZ”

Kayseri’nin 30 yıldır kanuna uygun olmayan şekilde yönetildiğine dikkat çeken Başkan Işık, şöyle konuştu:
“Kayseri, ortalama 8-10 kat yüksekliğe sahip kat ölçüleri ile Türkiye’de birinci konumda. 30 yıldır şehri, kanuna ve nizama uygun olmayan şekilde yönettiler. Düne kadar yüksek katlar ile övünen kişiler, şimdi Kayseri’de arazilerin fiyatlarından şikayetçi oluyorlar. İnsanlar, yatay konumlandırılmış evlerde, müstakil evlerde oturmak istiyor. Biz bu konu ile ilgili ekibimizle çalışıyoruz. İnşallah adayımız kazandığında, dar gelirlilere müstakil evler yapabilecekleri araziler temin edeceğiz. Bu öncelikli konularımızdan biri olacak.”

Diğer Haberler