"Yatırımlardan en az faydalanan ilçe neden Sarız?"

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM’de yaptığı konuşmada Sarız’ın sorunlarına değindi.

CHP’li Genç konuşmasında İsrail’in Filistin’e uyguladığı ve savaş suçu niteliği taşıyan saldırılarından bahsederek, “İsrail terörünü şiddetle kınadığımı ifade ediyorum” dedi.

“Seçim bölgem Kayseri'ye bağlı, benim de memleketim olan Sarız'da bu hafta başı yeni bir vekil kaymakamımız görevine başlamıştır” diyen Genç, görevine başlayan kaymakama hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Ancak son beş yıldır vekâleten kaymakam ataması yapılmakta, asaleten bir atama yapılamamaktadır” dedi.

Sarız’ın eğitim alanında da sorunlar yaşadığını belirten Genç, Sarızlıların hak ettikleri hizmetleri bir türlü alamadığını kaydederek şöyle konuştu:

“Sarız'da Öğretmenlerimizin birçoğu vekâleten öğretmenlik yapmaktadır. Sarız Çok Programlı Yatılı Anadolu Lisesinde personel olmadığı için ısınma ihtiyacı karşılanamıyor. Öğrenciler "Üşüyoruz." diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Bununla birlikte sormak istiyorum: Yatırımlardan en az faydalanan, şehrin en az gelişmiş ilçesi olan, deprem bölgesi de ilan edilmesine rağmen gerekli çalışmaların bir türlü yapılamadığı ve Kayseri özelinde hizmetlerden minimum faydalanan ilçe neden Sarız? Sarız'a bu muamele neden reva görülüyor? Tüm Sarızlılar ilçelerinde hak ettikleri hizmetleri almak istiyor.”

Diğer Haberler