Düğün çıkışı öldürülen uzman çavuşun davası görülmeye başlandı

Mimsin Mahallesi’ndeki düğün salonu çıkışında 26 yaşındaki uzman çavuş U.C.D.’nin hayatını kaybetttiği bıçaklı kavganın duruşması görülmeye devam etti.

Olay, 24 Eylül 2023 tarihinde Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Mimsin Mahallesi’nde yan yana bulunan iki düğün salonu önünde meydana geldi. Otoparkta başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Diyarbakır’da görev yapan 26 yaşındaki Uzman Çavuş  U.C.D.  bıçaklaması sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili F.B. bir gün sonra yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan F.B.’nin yargılanmasına devam edildi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık F.B. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken Uzman Çavuş U.C.D.’nin annesi, babası ve eşi ile taraf avukatları katıldı.

MAKTUL U.C.D.’NİN BABASI Y.D.: OĞLUM KARDEŞİNİN DÜĞÜNÜ İÇİN GELMİŞTİ

Maktul Uzman Çavuş U.C.D.’nin eşi F.D., “Gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi. U.C.D.’nin babası Y.D. ise “Karşı tarafı tanımayız. Oğlum Diyarbakır Lice’de asayiş komando olarak çalışıyordu. Bol miktarda uyuşturucu yakaladıklarını ve zaman zaman tehdit edildiklerinin söylerdi. Ben olay günü ilk yumrukta kendimden geçmişim. Kendime geldiğimde kalabalık oğlumun yanından koşarak uzaklaşıyordu. Etraftakilere gittikleri araçların plakalarını almalarını söyledim. Polise verdiğim ilk ifadede de söyledim bu durumu. Polis bana ‘yapacak olsalardı orda yaparlardı’ dedi. Oğlum 1 haftalığına kardeşinin düğününe gelmişti” dedi.

TUTUKLU SANIK F.B.: OLAYI BİZ BAŞLATMADIK

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu sanık F.B. ise, “Olayı başlatan ben değilim. Onlar başlattı. Alkol alıp silahla gelmişler. Ben de mağdurum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Diğer Haberler