Ersoy'dan 'otoyol ve YHT' hatırlatması

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Kayseri'nin otoyol, yüksek hızlı tren ve diğer ulaşım gereksinimlerini hatırlattı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milletvekili Baki Ersoy, "Kayseri'miz 1 milyon 370 binin üzerindeki nüfusu, 4 üniversitesi, fakülte hastanesi ve bölgenin en büyük şehir hastanesini bünyesinde bulunduran, başta Erciyes Dağı olmak üzere kış ve kültürel turizm imkânlarına sahip, güçlü organize sanayi bölgesiyle ülkemiz açısından her yönden önem arz eden bir vilayettir. Kayseri iline olan ulaşım ağlarının güçlendirilmesi, sadece Kayserililer için değil, çevre illerden gelecek vatandaşlarımız için de hayati önem taşımaktadır. Tüm bu etmenlere rağmen, ilimizle bağlantılı herhangi bir otoyol projesi yapılmamakla birlikte, ilimiz var olan projelere de dâhil edilmemiştir.

Bununla birlikte, Sayın Bakanım, her fırsatta dile getirdiğimiz, on yılı aşkın süredir şehrimize sözü verilen bir yüksek hızlı tren projesi bulunmaktadır. Bu yüksek hızlı tren projesiyle alakalı bizim talebimiz; Yerköy'den Kayseri'ye 140 kilometrelik bir hattın ilave edilmesidir.Bu talep, biz, Kayserililer için tarafımıza verilen sözler doğrultusunda artık hayati önem arz eden bir husus haline gelmiştir. Size bir örnek vermek istiyorum. Ben sürekli Kayseri-Ankara arası yolculuk yapan bir milletvekilim. Her hafta en az iki kere bu yolu kullanıyorum.Kayseri-Ankara arası yaklaşık 330 kilometredir, Kayseri ile Ankara arasındaki bölünmüş yola baktığınızda yaklaşık 20 yerleşim biriminin içinden geçip, 30 civarı trafik ışığında da durmak zorundayız. Kayseri'ye, Ankara’dan hava yolu olmadığına göre, deniz yolu olmadığına göre, şu anda bir yüksek hızlı tren de olmadığına göre sadece kara yoluyla seyahat edebilmektesiniz. Kayseri'miz oysa ki Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e köprü vasfı üstlenen bir jeopolitik öneme sahiptir. Bu yüzden de talebimiz, en azından, hali hazırda hizmete açılan, Ankara-Niğde Otoyolu projesine Kayseri ilinin de bir bağlantı yoluyla dâhil edilmesidir." dedi.

Daha önce YHT ile ilgili olarak Bakan Karaismailoğlu ile aralarında geçen diyalogu hatırlatan Milletvekili Baki Ersoy, "Sayın bakanım, size Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin ne zaman biteceğini sorduğumda, makamımıza"Başlangıç tarihi 2020, planlanan bitiş tarihi 2025 olup proje bedeli 6,1 milyar TL" olduğunu beyan eden bir bilgi notu gönderdiniz. Bizler, bitiş tarihinin 2025 yılından daha önce gerçekleşmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ersoy, sözlerini şöyle tamamladı; "Kayseri’de hali hazırda devam eden,

  • Kayseri-Sivas Ayrımı- Bünyan Yolu
  • Hisarcık ayrımı- Develi Arası, Develi Batı Çevre Yolu ve Develi Kuzey Çevre Yolu
  • Kayseri-Sivas Ayrımı-Bünyan Ayrımı- Köprübaşı Yolu
  • Hacılar-Develi-Yahyalı Yolu
  • Develi-Yahyalı Yolu
  • Felahiye-Özvatan-Kermelik Yolu
  • Boğazlıyan-Felahiye Yolu
  • Pınarbaşı-Karayolları 5. Bölge Mersin Hududu Yolu
  • Kayseri-Pınarbaşı Elbaşı Ayrımı Yolu
  • Himmetdede-Boğaz Köprü Bağlantısı
  • Kayseri- Nide Devlet Yolu- Garipçe Ayrımı
  • Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp-Boğazköprü-Niğde Ayrımı Yolu
  • Pınarbaşı-Sarız Köprülü Kavşağı
  • Tarihi Bağpınar ve Höbektaş Köprüleri

Projelerinin, gerekli ödenekler ayrılarak tamamlanmasını noktasında desteklerini bekliyoruz. Son olarak, bizim için oldukça büyük önem arz eden Sarıoğlan-Çiftlik-Akkışla Yol ayrımı ile ilgili gerekli etüt ve proje çalışmalarının yapılmasını ve birçok can ve mal kaybına neden olan bu noktanın güvenli bir şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz."

Diğer Haberler