İyi Partili Kâzım Yücel esnaf için kolaylık talep etti

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kâzım Yücel, yaptığı yazılı açıklamada zor günler geçiren esnafa vergi ve ödeme kolaylığı sağlanmasını istedi.

Kâzım Yücel, "Şu günlerde evde otur, dışarı çıkma diye duyuru yapan hem hükumet hem de belediyeler şunu da bilmeli ki işyeri açmayan vatandaşlarından emlak vergisi, reklam vergisi ve işyeri açma gibi vergileri de Mayıs 2020 taksitlerini ya hiç almamalı veya Kasim 2020 de tek seferde tahsil edecegini bir genelge ile kanunlaştırmalı." önerisini getirdi.

Bu konuda esnaflarında desteklerini beklediklerini kaydeden Yücel, "Haftalardır işyerleri kapalı olan esnaf ve sanatkarlarımızın ihtimaldir ki daha da haftalarca kapalı olacağını da göz önune alacak olursak, birikmiş kredi, çek, senet ve ödemelerini de düşünerek ticaret ve esnaf odalarının üyelerinin de desteklerini beklemekteyiz. Tüm degerli meclis üyelerimizle birlikte öncelikle belediyelerimizden talep ediyoruz. Talebimizin belediye başkanları tarafindan hükümete intikal ettirilmesi yönündeki çalışmaları da kamuoyu ile paylaşmalarinı bekliyoruz. Kıymetlı hemşehrilerimiz, bu önergemize biz sahibiz, siz de sahip çıkarsanız, bu vergiler kaldırilabilir veya ötelenebilir." diye konuştu.

Diğer Haberler