Kırgız Büyükelçi Ruslan Kazakbaev Kayseri'de

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'i ziyaret etti.

Kayseri'ye resmi olarak ilk kez gelen Büyükelçi Kazakbaev Valilik şeref defterini imzaladı.

Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı memduh Büyükkılıç'ı ziyaret eden Kırgız Büyükelçi burada yaptığı açıklamada Bizim tarihimiz, dinimiz, dilimiz bir. Kardeş ülkeleriz. Kayseri’ye resmi olarak ilk defa geliyorum. Bu arada Türkiye’de çok yakında seçimler sonuçlandı. Bu seçimlerde sizin başarınızı içten tebrik ediyoruz. Size sağlık ve başarılar diliyorum. Bütün dünyaya demokrasi örneği gösterdiniz. Bütün Türk dünyasına hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Türk Dünyasının Asrı Olacak”

Türk asrı vurgusu yapan Kazakbaev, “Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ekonomi, siyasi, kültürel, tarihi ilişkilerimiz çok iyiye gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın tam desteğiyle inşallah hep birlikte büyük başarılara ulaşacağız. Türkiye’de iyi bir strateji başlattınız, gelecek asır Türk asrı olacak diye, sadece Türkiye değil bütün Türk dünyasının asrı olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Kazakbaev’e KAYMEK kursiyerleri tarafından kök boya, yün kilim ile 6 bin yıllık geçmişe dayanan Kayseri’yi anlatan tanıtım kitabını hediye ederken, Kazakbaev de Büyükkılıç’a Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un kitabını takdim etti.

Ziyarette, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’nin tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ videosu da izletildi.

Diğer Haberler