Meral Akşener: "15 gün karantina ilan edilmeli"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanlığı'nın 8 Nisan Cuma günü ilan ettiği sokağa çıkma yasağından Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin haberi olmadığını belirterek, "Erdoğan'ın canı sokağa çıkma yasağı istedi ve ilan edildi" dedi. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülke genelinde 15 günlük karantina ilan edilmesi için de çağrıda bulundu. 

Partisinin sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Akşener, sağlık çalışanlarına, güvenlik güçlerine ve salgında ihtiyaçların giderilmesi için rol alan herkese teşekkür etti. 

Akşener, "Ama maalesef devleti yönetenlerin gösterdikleri performansa bakınca, bilim ışığında değil, siyasi çıkarlar ekseninde atılan adımları görünce, milletin sağlığı için değil, Sayın Erdoğan’ın uluslararası imajı için yapılan yardımları izleyince, defalarca uyarmamıza rağmen hala aynı ciddiyetsizliğin sürdüğüne şahit olunca, hepimiz adına endişe duyuyorum, kadim devlet geleneğimiz adına utanıyorum" düşüncesini dile getirdi. 

Akşener açıklamasında şunları kaydetti:

"Maalesef gördük ki, iktidarın bir pandemi senaryosu bile yokmuş. Gördük ki iktidar, akıldan da, devlet ciddiyetinden de çoktan kopmuş. Ülkeyi de, krizi de yönetemez olmuş. Siyasi hesaplar, vatandaşın sağlığının önüne geçmiş…

Bu durumun son örneğine 10 Nisan Cuma akşamı hep beraber şahit olduk. İçişleri Bakanlığı, bir genelge ile 10 Nisan gecesi saat 00:00’da 30 büyükşehrimizde ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edeceğini duyurdu. Duyuruyu gece saat 22.00'de yaptı. Yani yasağın başlangıcından 2 saat önce…. Belediyelerin durumdan haberi olmadı. Sağlık Bakanlığının durumdan haberi olmadı.

Bilim Kurulu’nun bir üyesi aynı akşam televizyonda, “Biz sokağa çıkma yasağı ilan edilsin dedik, ama böyle yapın demedik.” dedi, yani onların bile haberleri olmadı.

Vatandaşa, “Evinde ekmek, su, bebek maması, 2 günlük erzak var mı?” diye soran zaten olmadı. Özetle, Sayın Erdoğan’ın o akşam canı sokağa çıkma yasağı çekti ve birden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bilim yok, akıl yok, plan yok, program yok.

Ciddiyet zaten hiç yok… Bakın, o akşam bu ülkenin İçişleri Bakanı çıktı dedi ki:

“Bir buçuk, iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu.  Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu.  Doğrudur, ben bunu öngörmedim.  Tecrübem var, ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum.”

Diğer Haberler