Üstatlarını ananların ardından, Arık'ta DHKP-C tutuklusuna başsağlığı diledi

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun üstatları olarak gördükleri, devletimizin kurucu lideri ve Türk Milleti'nin önemli isimlerine edepsizce dil uzatan bir zatın ölümünü anmalarının ardından bir enteresan anma da CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'tan geldi.

324 gündür ölüm orucunda olan ve 2 gün önce ölüm orucunu sonlandırarak hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölmesi nedeniyle bir mesaj paylaşan Çetin Arık, "Hiç kimse sevinmesin türküler sustu diye. Bu ülkenin türküleri hep özgür olacak, hep yaşayacak.." ifadesini kullandı. Geçtiğimiz gün de banka soyguncusu ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak suçuyla idam cezasına çarptırılan 3 teröristin ölüm yıldönümünü anan Arık, henüz Ak Partililerin mesajları unutulmamışken ön plana çıktı.

DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve cezaevinde tutuklu olarak bulunan İbrahim Gökçek, bir diğer Grup Yorum üyesi Helin Bölek'le birlikte; konserlerinin yasaklanmasını, İdil Kültür Merkezi'ne yapılan polis baskınlarını protesto etmek amacıyla ölüm orucuna başlamıştı. Helin Bölek, ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler