Oktay ENSARİ

KAYSERİ’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE: ERVA

Kayseri Valiliği,kısa adı ‘’Erdemlerimizle varız’’olan ERVA ile Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirerek,Kayseri’de iş dünyasının paydaşları olan odalar ve STK’larla önemli adımlar attı.

Vali Gökmen Çicek’in üzerine titrediği,çok önem verdiği ERVA projesi ,küresel anlamda etkisini artıran materyalist düşünce ve güç odaklılık, gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde de etkisini azaltıp, çocuklarımızı ve gençlerimizi materyalist popüler kültürün etkisinden koruma, millî değerler ve millî benlik oluşturma ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora yöneltme konusunda çok önemli bir konuma getirdi. ‘’Erdemlerimizle Varız’’ Projesi, özelde Kayseri il genelinde, bunun yanısıra  tüm Türkiye’de uygulaması gerçekleştirilebilecek olan; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde öğrenci ve veli profiline yönelik kitlesel değer kazandırma çalışması.

ERVA,KayseriValiliğin öncülük ettiği,Büyükşehir Belediyesi,Milli Eğitim,Emniyet, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katılımıyla proje geniş bir kurumsal katılım ve STK’lar desteği ile gerçekleştirilmesi gibi özellikleriyle alanında bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

Ticaret Odası(KTO) ,Ticaret Borsası (KTB), KESOB, MÜSİAD, ASKON, Şeker Fabrikası gibi Kayseri ekonomisine yön veren paydaşlarında katılımıyla  ard arda açılan 18.spor okuluyla ERVA projesinin uygulamalarının, önemli bir örnek oluşturması, ilimiz ve ülkemiz için millî ve manevî değer kazandırma çalışmalarına katkı sağlaması ümidini taşıdığını belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Güzel şehrimizde hiçbir gencimizi hiçbir uyuşturucuya teslim etmeyeceğiz. Bunun için polisiye tedbirlerimizi sonuna kadar alacağız. Bunun yanında her bir gencimizin bir sporla uğraşmasını istiyoruz. Her mahallemizde bir spor okulu açacağız diye yola çıktık.Spor sadece belediyelerin  ve STK’ların değil gençlerimizi zehirlemeye çalışanlara inat hepimizin elimizi taşın altına koymamız gereken bir durum. Biz de her mahallemizde eğitim ve malzemelerin ücretsiz karşılanacağı tesisler olsun istedik. ERVA Spor okullarında şu ana kadar 18 yerde 10 bin lisanslı sporcumuz oldu.İl merkezi ve ilçelerimizde ERVA spor okullarının sayısını artırıp, gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak,temel hedefimizdir ‘’diye konuşarak,projenin önemine dikkati çekiyor. Valilik bünyesindeki  Kayseri Değerler Eğitim Merkezinin (KAYDEM)’in hayata geçirdiği ERVA projesi ,’’Erdemlerimizle varız’’sloganıyla Kayseri il genelinde 55 lise,45 ortaokul,550 öğretmen ve toplamda 39 bin 200 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Kayseri’de odalar ve STK’lar,sosyal sorumluluklarının ötesinde, ERVA projesine yaptıkları katkılarla sosyal dayanışmanın,çocuklarımızı, gençlerimize yani geleceğimize sahip çıkmanın en güzel örneklerini sergiliyorlar. Dileğimiz bu projenin ülke genelinde uygulanmasıdır…

Diğer Makaleler