Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Yozgat’ta ilk kez düzenlenen Büyükler Türkiye Mas Güreşi Şampiyonası’nda Kayseri Gençlik ve İl Müdürlüğü Spor Kulübü Mas Güreşi sporcuları önemli derecelere imza attı.
60 kilogram kategorisinde Hüseyin Ağaçcı, 65 kilogram kategorisinde Ferhat Kocabaş ve 70 kilogram kategorisinde Arda Kurtoğlu bronz madalyanın sahibi oldu.
Şampiyona dönüşü sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Mas Güreşi İl Temsilcisi İbrahim Yener, Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Yakup Deliktaş, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi ve Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, KGSİM Spor Kulübü Başkanı Nihal Sert ve antrenörleri Deniz Gül Parlak’ı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, ilk kez düzenlenen Şampiyonadan dereceler ile dönen sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

MAS GÜREŞİ NEDİR?
Mas, Yakut Türkçesinde ağaç dalı anlamına gelmektedir. Mas Güreşi de ağaç/sopa çekme güreşi olarak bilinmektedir. Mas Güreşi, rakiplerin birbirlerine doğrudan temas etmediği tek güreş sporu olarak bilinmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter: