Talat Eyüp ENSARİ

CHP VE DEM'İN KENT UZLAŞISI

CHP'nin yeni genel başkanı ile birlikte sergilediği politikalar "Gelen gideni aratır" dedirtmektedir.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha uç hareketler sergileyen CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel, freni patlamış gibi hareket etmektedir. Katıldığı bir televizyon programında yaptığı "Alevi yurttaşlardan aldığım alkışı, Sünni yurttaşlardan alamıyorum. Alevilerin coşkusu her zaman Sünni seçmenden fazla." açıklaması ise şirazenin ne kadar kaydığını gözler önüne sermiştir. "Parti kadrolarında Alevilere yer verilmedi" gibi deli saçması bir suçlamaya en az soru kadar saçma ve ayrılıkçı bir dille cevap veren Özel, lafın nereye gideceğini düşünememektedir. Bu konuda ehliyeti tam değildir. Ulusalcılık diye ifade ettikleri öğreti eksiktir.

14 Mayıs ve 28 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde CHP ve o dönemki adıyla HDP ile sözde gizli ortaklığı, bu seçimlerde ayyuka çıkmıştır. 'Kent uzlaşısı' adı verdikleri ihanet düzenine göre DEM'li adayın güçlü olduğu yerde DEM'li, CHP'li adayın güçlü olduğu yerde CHP'li aday desteklenmektedir. Terör örgütü PKK'nın, Anayasa Mahkemesi'nin flu baktığı partisi DEM artık CHP eliyle hüküm sürmektedir. Artık DEM CHP vasıtasıyla 'kent uzlaşısı' tiyatrosuyla Ankara'da dahi baş göstermektedir. Bu düzende kimse CHP'nin devlet ve millet hassasiyetiyle hareket edeceğini beklememelidir. Artık kral çıplaktır. Hain DEM ve ortağı CHP sahne ışıkları altındadır. İnancım odur ki bu ülkede bir dönem başka siyasi partilerle denenen ama başarısızlığa uğratılan bu kalkışma, yine milletin şamarını yiyerek başarısız olacaktır.

Artık CHP'nin milliyetçilik oku işlevsizdir. Siyasi arenada başarılı olmak isteyen bir oluşumun bırakın vatan-millet derdini, en azından dünya üzerinde yükselen milliyetçiliği görmekteki acizliği siyaseten pahalıya mal olacaktır.

Ve CHP yeni genel başkanı ile bu hızla gittiği sürece müzeye dönüştürülen bir parti olarak Türk siyasetindeki yerini alacaktır.

Diğer Makaleler